FOREDRAG

fra beerbymike.dk

Her er der lidt for enhver smag, men fælles for foredragene er at de kombinerer teori og praksis - noget til hjernen, og noget til tungen.


De mere historietunge foredrag tager udgangspunkt i baggrunden for det relevante fokus/emne, men supplerer med praktiske afstikkere og smagsprøver på de øl, der tales om.


Eksempelvis kan en historisk tur rundt i middelalderens Europa med udviklingen af både Hanseforbundet i Nordeuropa og udbredelsen af katolske klostre byde på smagsprøver af den dengang eftertragtede tyske "mummeøl" af langt højere kvalitet end hvad danskere kunne brygge , eller eksempler på både traditionelle og moderne klosterbryg fra både Tyskland, Belgien og/eller Danmark sammen med historien om udbredelsen og igen afskaffelsen af klostre i Danmark med Reformationen.


De mere smagsorienterede foredrag starter i det praktiske med smagsprøver, og supplerer dernæst med baggrund og viden om det, der smages på. Det kan være en introduktion til de forskellige øltyper og deres historiske baggrund, fx den populære India Pale Ale, der opstod i kølvandet på både krydderikatastrofer i Tyskland og de britiske koloniers efterspørgsel på ordentligt øl, der ikke blev dårligt af at runde syd om Afrika; før den tid var humle nemlig slet ikke almindeligt at bruge i ølbrygningen! Eller historien bag hvorfor en Bock-øl hedder en Bock, hvorfor man opfandt det tyske Reinheitsgebot og så videre... alt sammen med smagsprøver til at illustrere historien.


Til sidst, hvis det passer bedre til jeres arrangement med lidt mere uforpligtende underholdning, så prøv Den Store Ølquiz - en anderledes ølsmagning for jer, der godt kan li' at konkurrere.


Du bestemmer fokus, jeg leverer et par timers underholdning til hjernen og smagsløgene. Find et foredrag, der passer dit behov i menuen ovenfor.

Fra Tuse Kirke (foto: Nationalmuseet). Kvinder, ofte kendt som "alewives" eller ølkoner,  spillede en stor rolle i middelalderens ølbrygning,