Øl for Begyndere

2019 er sjette år i træk, hvor danske bryggerier sender mere end 1000 nye - og forskellige - øl på markedet. Og 2019 bliver sandsynligvis det første år, hvor grænsen på 2000 nye øl sprænges! Med alle de nye øl på markedet er det ikke underligt, at mange mennesker hverken har tid, lyst eller råd til at følge med udviklingen. Det er også en næsten uoverkommelig stor forhindring for helt almindelige danskere at finde rundt i denne jungle af ny, underlig øl med navne som Ant Farm Annihilator, Kaleidoscopic Octopus eller Teethgrinding of Tanngost.


For slet ikke at tale om alle de forskellige øltyper, der har fundet vej ind på de danske supermarkedshylder; chokoladestouts, frugtøl, sur øl, øl med saltkaramel og alt muligt andet mellem himmel og jord? Hvordan finder man i det hele taget ud af hvad der er godt - og hvad man selv kan li'? Især når de skøre, skøre øl kan ende med at koste flere hundrede kroner pr. flaske?!


Den hurtige og billigste måde er med en Øl for Begyndere-ølsmagning! Vi tager udgangspunkt i det lettilgængelige supermarkedsøl, men bevæger os hurtigt over i det mere specielle - både det sure, søde og salte bryg. Der skal sættes fut i smagsløgene, og tungen og næsen skal udfordres, mens der introduceres til øltyperne og deres baggrund og særlige kendetegn.


Succeskriteriet? At netop du finder ud af at moderne ølkultur er meget andet og meget mere end bare Grimbergen og Skovlyst...


Grundlaget for foredraget er en indføring i så mange forskellige øltyper som muligt, men hvis der ønskes en mere fokuseret temasmagning, kan det sagtens arrangeres.