Om beerbymike.dk


Craft beer-revolutionen har for alvor ramt Danmark - og har været i gang længe! Det betyder at hylderne bugner med ny og spændende øl, både i dagligvarebutikkerne, små craft beer-butikker og i de mange, lækre webshops, der udbyder eksklusive danske og udenlandske mikrobryg. Samtidig har hjemmebrygningen kronede dage i takt med, at udstyret bliver billigere og bedre, og at man faktisk nu relativt uproblematisk selv kan brygge øl, der sagtens kan konkurrere med butikkernes udvalg.


Det er på denne baggrund, at jeg selv har opdaget at øl er mere end bare Tuborg og Carlsberg. Det er en verden, der er lige så rig på oplevelser, indtryk, æstetik og historie som vinens eller whiskyens verdens - og det er langsomt ved at gå op for folk. Det er min mission at hjælpe med udbredelsen af denne ølkultur og -historie, og fortælle om den, så alle kan være med, uden at blive snobbet. Og så gør det jo heller ikke noget, at det både er sjovt og smager godt at blive indviet!


Især det danske craft-miljø er eksploderet i kvalitet (og kvantitet) de seneste ti år. Bryggerier som To Øl, Gamma, Alefarm, Mikkeller, Amager Bryghus, Åben, Bad Seed Brewing, People Like Us, Penyllan, Slowburn osv. osv. er efterhånden i verdensklasse, og har for længst nået den fine balance mellem at producere lettilgængelige kvalitetsøl for helt almindelige danskere, og mere eksperimenterende, vilde kæmpeøl, som alt andet end kendere vil få galt i halsen... ølkulturen lever altså i bedste, eksperimenterende forstand i Danmark og hver by og region med respekt for sig selv, har efterhånden sit eget bryghus. For slet ikke at tale om Norge og Sverige, der pumper noget af verdens bedste øl ud!


Jeg har selv været i gang med hjemmebrygningen i nogle år, og bliver igen og igen overrasket over hvor let og sjovt det er at eksperimentere, og hvor god den færdige bryg bliver gang på gang - også uden at være ekspert! Det er nemt at komme i gang, det er hyggeligt at gøre sammen, og der er rig mulighed for at nørde rundt i det, hvis det er det, man har lyst til. Derudover har jeg været ude at arrangere ølbrygningsworkshops med BrygMedMie flere gange, især til personalearrangementer, hvor vi endnu kun er blevet mødt med smil og tilfredshed - det hjælper jo også, når deltagerne hver får flere liter håndbrygget øl med hjem! 


Når du booker et foredrag hos mig, er det vigtigt, at vi sammen målretter det, så det rammer den ønskede målgruppe, hvadend det er ølbegyndere, garvede veteraner eller alt der imellem. Det skal være hyggeligt, lærerigt og med mulighed for nye smagsoplevelser for alle. 


GyldenDamgaard